SleepyPod Air og SleepyPod Atom tilfredsstiller de generelle krav flyselskapene har som standard om du skal fly med hund eller katt i kabinen.

Ta en titt på videoen for å få et innblikk i de unike detaljene til SleepyPod Air:
https://www.youtube.com/watch?v=wmW5U6HlRUo

Veskene er fleksible med myke sider som kan brettes inn, også høyden kan presses ned om nødvendig.  Dette gir mulighet for flere innstillinger og bedre komfort for kjæledyret selv om plassen må være begrenset i perioder under reisen. At vesken er stabil, men myk gjør at den vil passe de fleste flyselskapkrav.

SleepyPod Air kan festes på trillekofferten din, og foldes sammen når den ikke er i bruk slik at den ikke opptar unødvendig plass på turen.

Informasjon om regler for ha å med hund eller katt i kabinen for aktuelle flyselskaper:

  • Norwegian reise med dyr hund eller katt i kabinen – Tillatt å ha med hund og katt i kabin på innenlandsturer i Norden.
  • SAS – Tillatt å ha med hund og katt i kabin. Det er ikke mulig å ha med kjæledyr i kabin hvis du skal fly i Business på SAS Airbus-fly.
  • KLM – har muligheter for å ha med hund og katt på Economy Class på de fleste KLM-flyvninger, og på flere av Business Class KLM-flyvninger innenfor Europa.
  • Widerøe – Du kan søke om å medbringe hund eller katt i kabin.

Reiser du med kjæledyr om bord på fly er det viktige å sette seg inn i reglene før avreise.  De fleste flyselskapene godkjenner vesker som er litt over de gitte målene, bare de er fleksible slik at de kan tilpasses om nødvendig. Vesker som er fleksible gir dyret bedre komfort under reisen, samtidig som sikkerheten er i varetatt.  Vi kan ikke garantere at SleepyPod veskene er godkjente hos alle flyselskaper, men de har alle nødvendig funksjoner,  er meget fleksible,  og kan tilpasses til kabinen.


Nyttige tips for å fly med hund og katt på fly

  • Ta kontak med flyselskapet i god tid før du skal reise, gi beskjed om at du ønsker å ha med deg hund eller katt i kabin. De fleste flyselskapene krever informasjon minst 2 døgn før avgang, noen har også et max antall hunder/katter som det er lov til å ta med i kabin. Det er ikke en selvfølge at du kan ha med dyret ditt, så vær ute i god tid med å booke hunden eller katten din.
  • Sjekk om det er spesielle regler for å ha med dyr inn i det landet du skal.

International Air Transport Association (IATA): Internasjonal sammenslutning av ruteflyselskaper med oppgave om å behandle saker av felles interesse. Blant annet gir de informasjon om regelverk angående hvordan man kan reise trygt og sikkert med dyr.
IATA.orgGir informasjon angående regelverk ”å reise med kjæledyr på fly”.
På mattilsynet.no kan du lese om hvilke regler som gjelder for innførsel av hund, katt og ilder i de ulike landene.