Bruksanvisning

Worlds Best Hoof Oil

Worlds Best fordeles lett og jevnt utover hoven. Den beholder sin soliditet og trekker fort inn selv I kaldt vær.

BRUKERVEILLEDNING

ALLTID rist flasken for at de rene oljene skal blande seg. Hell litt olje i en kopp eller påfør oljen direkte fra Travel pakken som inneholder en gratis børste.

Fordel ett tynt lag med olje på høvene. Bruk en børste og masser ekstra godt inn ved kronranden. Dette gjelder alle hester- skodd eller ikke skodd.

Ikke påfør hoven store mengder olje. Dette vil ikke gjøre hoven sunnere og ikke øke prosessen i å reparere hoven noe fortere.”Moder jord kan bare jobbe I ett tempo” Ved å påføre store mengder vil du bare tape tid og penger. Ett tynt lag holder. Produktet inneholder rene oljer og ingredienser og derfor vil det tynne laget som smøres på trekke inn og virke utmerket. Du vil se at den trekker inn fort, akkurat som en god E- vit krem på huden. Oljen vil ikke klumpe seg på hoven selv om hoven er våt, og den vil ikke bli liggende uten på hoven slik at leire og møkk setter seg fast.

Den patenterte Saligari Oljen & ekslusive Natural SiliconeSF vil forebygge og hjelpe hoven for ikke å tørke ut om sommeren og regulere og beskytte hoven mot kulde og fuktighet om vinteren. Den vil fungere som en barriere krem om vinteren. Hvis du bor på steder med mye fuktighet er det like viktig å følge opp høvene som de som har det for tørt. Våte forhold svekker hovens struktur, mange barfot hester kan  ømme seg og bli sårbente ved fuktige forhold.

For normalt vedlikehold: Bruk oljen 2 ganger i uka, ved mulighet 3.

Fordel oljen i tynt lag på hoven, masser litt ekstra på området rundt cronranden .Spesielt litt over i hårlaget. Påfør kråka og sålen ett tynt lag 1 gang i uken, avhengig av terrenget og underlaget hesten står og jobber på. Tilpass etter hesten og hovens utvikling. Oljen styrker kråka og sålen, men for ofte påføring kan gjøre dem ekstra myke. Derfor prøv deg litt frem.

For små skader/ sprekker og harde høver. Påfør oljen 3-5 ganger i en uke, så gå vedlikehold. Fordel oljen lett på hoven med igjen fokus på cronranden. Fordel oljen også hver gang på kråka og sålen. Hvis du bruker andre produkter pass på at du ikke blander produktene. La de virke hver for seg. Dette drar hoven best utnytte av. Ikke olje inn hoven før bruk av for eksempel Keratex, da får ikke Kreatex produktet virket i sin helhet. La det være 24 timer siden sist du oljet hoven.

For alvorlige gress/sand sprekker og uttørkede høver/stygt flisede/sprekte høver/quarter

I de første 2 ukene smør hoven utenpå og rundt cronranden en gang om dagen.( under hoven 3-4 ganger i uken). Reduser dette til å bare fokusere på cronranden i 2 uker. Avhengig av utgangspunktet på skadene kan du gå tilbake til normalt vedlikehold etter disse ukene. Med normalt vedlikehold menes 2-3 ganger i uken for å opprettholde god hov helse.

Du kan tillate så lite som 6 uker for en seriøs og farlig sprekk som går 3/4 opp til cronranden til å bli totalt under kontroll. Avhengig av hestens helse kan de lukke seg på 6-8 uker. Du trenger ikke å fore på tilskudd for at Worlds Best Hoof Oil skal virke for hesten din så lenge den er korrekt foret i utgangspunktet. Du kan bare konsentrere deg om høvene. Produktet kan ikke reparere genetiske feil eller “guds skapte feil” på noen dyr men den kan gi første hjelp,  reparere og gi god helse til ethvert dyr som har vært utsatt for forsømmelse, tørke, oversvømmelse eller rett og slett hard jobb og dårlige høver. Produktet er også ett supert tilskudd for å opprettholde gode høver og sunn hov helse.- Og husk at det er like viktig å olje hoven i sommerens tørke som vinterens våte forhold.

logoWBHO

(Kilde: Eva Jensen – Hestdalen importør av Worlds Best Hoof Oil)